KOCAELİ (İGFA) – Geçtiğimiz dönem yaklaşık 90 dönüm araziden 247 ton silaj üreten İzmit Belediyesi, İzmitli çiftçilerin de dayanışmasıyla silajların yarısını deprem bölgesindeki çiftçilere ulaştırırken kalan kısmını da bugün İzmitli çiftçilere dağıttı.
Üreten belediye İzmit Belediyesi, geçtiğimiz sezonda belediyeye ait yaklaşık 90 dönüm araziyi çiftçileri desteklemek amacıyla yem bitlileri üretimine ayırmış ve toplamda 247 ton silaj elde etmişti. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan deprem dolayısıyla silajların yarısını afet bölgesindeki çiftçilere ayıran İzmit Belediyesi, kalan silajları bugün İzmitli çiftçilere yüzde 100 hibeli olarak dağıttı.
Silaj dağıtım programına İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, Ziraat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Özgür Yılmaz ve çiftçiler katılım sağladı.
Ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi belirten İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Tüm Türkiye’nin yarasını hep birlikte sarmaya çalışıyoruz ama bir yandan da kendi bölgemizdeki ihtiyaçları da karşılamaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz sezonda da İzmit tarımının en önemli kalemi olan yem bitkileri tarımı ve hayvancılık konusunda üreticilerimizi desteklemeye karar verdik ve bu projelerden biri olan silaj üretimine başladık. Üreten belediye İzmit Belediyesi olarak geçtiğimiz Mayıs ayında belediyeye ait yaklaşık 90 dönüm arazimiz çiftçilerimizi destekleme amaçlı olarak yem bitkileri üretimine ayrıldı ve hasat sonunda yaklaşık 247 ton silaj üretildi. Emekçi arkadaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Üretilen silajların yaklaşık yarısını deprem bölgesinde ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Hürriyet, “Bu yüzden İzmitli çiftçilerimize gösterdikleri dayanışma ve paylaşım nedeniyle çok ama çok teşekkür ediyorum. Normalde bu silajların hepsini buradaki çiftçimize dağıtacaktık. Çiftçimizin de fedakârlığıyla birlikte bölüştük, paylaştık. Depremlerde zarar gören şehirlerimizde ihtiyaç olan köylere ulaştırılmak üzere 3 bin adet probiyotik yem katkı maddesi ve ürettiğimiz silajların 122 tonunu 6 tırla birlikte gönderdik. Deprem olmasaydı çok daha fazla üreticimize yetişecektik ve hibe programını genişletecektik ama birçok çiftçimizin Kırsal Hizmetler müdürlüğüne gelip deprem bölgesinde yem ihtiyacı varsa ben hakkımdan vazgeçerim dediğini biliyoruz ve İzmit çiftçisine teşekkür ediyoruz. Tekrardan tüm ülkemizin başı sağ olsun” diye konuştu.